Quantcast
Channel: Clinica Sante – Laborator de Analize Medicale
Viewing all 431 articles
Browse latest View live

Clinica Sante Sighetu Marmației

$
0
0
ADRESĂ
Str. Cuza Vodă, nr. 1, Sighetu Marmației, jud. Maramureș
PROGRAM
L-V: 07:00 - 15:30
S: 08:00 - 12:00
TELEFON
0362 809 041
În acest centru de recoltare veți întâlni personal medical specializat în recoltarea probelor atât de la adulți cât și de la copii. Analizele se lucrează cu grijă și profesionalism în laboratoare Clinica Sante, acreditat RENAR.

Laboratoarele Clinica Sante anunță semnarea unui contract prin care parteneriatul strategic cu Siemens Healthcare Germania trece la un nivel de excelență

$
0
0
Laboratoarele Clinica Sante anunță semnarea unui contract prin care parteneriatul strategic cu Siemens Healthcare Germania trece la un nivel de excelență.

Începând cu luna Iulie 2016, laboratoarele Clinica Sante demarează proiectul de reechipare a departamentului de Biochimie în toate cele 22 de laboratoare din România și Republica Moldova.

În urma semnării acestui contract, parteneriatul strategic cu Siemens Healthcare Germania trece la un nivel de excelență. Astfel, Clinica Sante devine unul din principalii clienți și beneficiari de tehnologii avansate Siemens în această parte a Europei. Noile sisteme automate de Biochimie utilizează metode de analize colorimetrice, turbidimetrice și potențiometrice, folosesc o cantitate redusă de probă și verifică integritatea acesteia (verificare calitativă pentru hemoliză, lipemie și icter).

Sprijinul oferit de Siemens Healthcare Germania laboratoarelor Clinica Sante conduce la optimizarea productivității în laboratoare, iar timpul de așteptare a rezultatelor pentru pacienți se înjumătățește.

Despre laboratoarele Clinica Sante

Clinica Sante este o organizație privată de asistență medicală. Prezentă în 38 de județe cu peste 142 de centre de recoltare, Clinica Sante se numără printre cele mai extinse rețele de laboratoare și centre de analize medicale din regiune.

Clinica Sante a fost înființată în anul 1995 și este organizată după cele mai bune principii de management general, dar și specific activității de laborator (SR EN ISO 15189:2007).

Centru nou de recoltare Clinica Sante în Sighetu Marmației

$
0
0

Începând cu data de 12 Iulie 2016, în imediata apropiere a Spitalului Municipal Sighetu Marmației, activează noul centru de recoltare Clinica Sante, rețeaua de laboratoare ajungând astfel la numărul de 146 de unități active pe teritoriul României.

Situat pe strada Cuza Vodă nr. 1, centrul de recoltare este deschis zilnic, de luni până sâmbătă.

Pentru mai multe detalii, program și informații de contact, accesați pagina Clinica Sante Sighetu Marmației.

Clinica Sante Năsăud

$
0
0
ADRESĂ
Str. George Coșbuc, nr. 2, Năsăud, jud. Bistrița-Năsăud
PROGRAM
L-V: 07:00 - 15:30
S: 08:00 - 12:00
TELEFON
0363 409 066
În acest centru de recoltare veți întâlni personal medical specializat în recoltarea probelor atât de la adulți cât și de la copii. Analizele se lucrează cu grijă și profesionalism în laboratoare Clinica Sante, acreditat RENAR.

Clinica Sante Mediaș

$
0
0
ADRESĂ
Str. I. G. Duca, nr. 16, ap. 3, Mediaș, jud. Sibiu
PROGRAM
L-V: 07:00 - 15:30
S: 08:00 - 12:00
TELEFON
0369 421 095
În acest centru de recoltare veți întâlni personal medical specializat în recoltarea probelor atât de la adulți cât și de la copii. Analizele se lucrează cu grijă și profesionalism în laboratoare Clinica Sante, acreditat RENAR.

Clinica Sante Tulcea

$
0
0
ADRESĂ
Str. Isaccei, nr. 29, bl. I7, ap. 2 (parter), Tulcea, jud. Tulcea
PROGRAM
L-V: 07:00 - 15:30
S: 08:00 - 12:00
TELEFON
0340 402 405
În acest centru de recoltare veți întâlni personal medical specializat în recoltarea probelor atât de la adulți cât și de la copii. Analizele se lucrează cu grijă și profesionalism în laboratoare Clinica Sante, acreditat RENAR.

Analize medicale pentru gradinițe/școli

$
0
0

Cu ajutorul unei serii de analize medicale din pachetul pentru gradinițe/școli, se poate atesta starea generală de sănătate a copilului. În același timp, aceste analize au scopul de a preveni îmbolnăvirile în cadrul grupului.

Solicitați cel puțin două din analizele de mai jos și beneficiați de prețuri promoționale.

analize-medicale-gradinite-scoli-pret

Test Panorama – screening prenatal non-invaziv

$
0
0

test-panorama-clinica-sante

Test Panorama

Panorama este un test screening prenatal non-invaziv ce presupune izolarea ADN-ului fetal din sângele matern pentru a analiza, prin secvențiere, anumite anomalii cromozomiale ale fătului (aneuploidii ale cromozomilor 13, 18, 21, X).

Testul se adresează tuturor femeilor însărcinate (minim 9 saptămâni de sarcină), indiferent de vârstă/rasă. Deocamandată testul nu a fost validat pe sarcinile multiple (gemelare/tripleți), pe mame-surogat sau pe cele care au suferit un transplant de măduvă oasoasă.

Metodele utilizate pentru screeningul prenatal (amniocenteză sau biopsia vilozităților coriale) sunt invazive și prezintă risc de avort spontan. Testul Panorama presupune recoltarea unei probe de sânge matern (și opțional o probă de raclaj bucal de la tată), este non-invaziv și nu prezintă niciun risc nici pentru făt, nici pentru mamă.

Test Panorama
Preț: 2500 lei
Termen de execuție: 10-15 zile

Testul Panorama cu microdeleții

Ce este o microdeleţie?

O microdeleţie înseamnă lipsa unei porţiuni mici dintr-un cromozom. Este cunoscut faptul că unele microdeleţii cauzează sindroame genetice specifice, cu impact major asupra sănătăţii copilului – inclusiv retard mintal, defecte cardiace şi afecţiuni ale sistemului respirator, afecţiuni ale sistemului imunitar, probleme de nutriţie şi alte probleme care pot necesita îngrijire imediat după naştere. Frecvența sindroamelor de microdeleție sunt 1:1000 nou-născuți.

Şansa de a avea un copil cu o microdeleţie creşte odată cu vârsta mamei sau în raport cu istoricul familial?

Nu. Spre deosebire de sindromul Down şi alte câteva afecţiuni al căror risc creşte odată cu vârsta mamei, o mamă de 20 ani prezintă acelaşi risc ca o mamă de 45 ani. În majoritatea cazurilor de microdeleţie, nu există istoric familial anterior.

Care sunt sindroamele de microdeleție testate prin Panorama cu microdeleții?

SINDROMUL DELEŢIEI 22q11.2/SINDROMUL DIGEORGE
Copiii născuţi cu sindromul deleţiei 22q11.2 prezintă deseori afecțiuni cardiace, afecţiuni ale sistemului imunitar şi retard mintal uşor spre moderat. De asemenea, ar putea suferi de probleme renale, probleme de nutriţie şi/sau convulsii.

SINDROMUL DELEŢIEI 1p36
Copiii născuţi cu sindromul deleţiei 1p36 au un tonus muscular scăzut, defecte cardiace şi alte defecte congenitale, retard mintal şi probleme de comportament. Cam jumătate dintre ei prezintă convulsii.

SINDROMUL ANGELMAN
Copiii născuţi cu sindromul Angelman prezintă deseori întârzieri de dezvoltare (de exemplu, statul în şezut, mersul de-a buşilea şi mersul), convulsii şi probleme de echilibru şi mers. De asemenea, prezintă retard mintal sever şi majoritatea nu dezvoltă aptitudini de vorbire.

SINDROMUL CRI-DU-CHAT (SINDROMUL PLÂNSETULUI DE PISICĂ), CUNOSCUT ŞI SUB DENUMIREA DE SINDROM 5P MINUS
Copiii născuţi cu sindromul Cri-du-chat prezintă de obicei o greutate mică la naştere, capul mic şi tonus muscular scăzut. Dificultăţile de nutriţie şi problemele respiratorii sunt, de asemenea, des întâlnite. Aceştia prezintă retard mintal moderat-spre-sever.

SINDROMUL PRADER-WILLI
Copiii născuţi cu sindromul Prader-Willi au tonus muscular scăzut şi probleme de nutriţie şi îngrăşare. De asemenea, prezintă retard mintal. Atât în perioada copilăriei, cât şi la maturitate, iau rapid în greutate şi deseori dezvoltă probleme medicale legate de obezitate.

Test Panorama cu microdeleții
Preț: 3500 lei
Termen de execuție: 10-15 zile

Rezultate analize medicale Clinica Sante pe e-mail

$
0
0

Acum primiți rezultatele analizelor pe e-mail!

Economisiţi din timpul dumneavoastră

Pentru ca știm cât de prețios este timpul dumneavoastră, cu ajutorul acestui serviciu gratuit vă ajutăm să scăpați de grija revenirii la centrul de recoltare pentru a primi buletinul de analize. Înregistraţi-vă la recepţie cu adresa de e-mail şi primiţi rezultatele* pe e-mail imediat ce sunt validate de medicul de laborator.

Puteți obține de mai multe detalii și informații în recepţiile Clinica Sante.


Rezultatele analizelor sunt disponibile spre vizualizare şi online, în trei paşi simpli:
1. Accesaţi site-ul www.clinica-sante.ro, secţiunea ACCES REZULTATE PACIENŢI;
2. Selectați localitatea pentru centrul în care vi s-au recoltat probe și faceți click pe butonul MAI DEPARTE;
3. Completaţi cele două câmpuri (CNP şi Cod Buletin – identificaţi codul unic pe buletinul de analize), logați-vă şi accesați din lista vizita la laborator pentru care doriți sa vedeți rezultatele.

Clinica Sante București (Măgura Vulturului)

$
0
0

Punct de reper: Str. Măgura Vulturului colț cu Str. Elev Ștefan Ștefănescu.

RATB: Autobuz 101 (stația Șoseaua Pantelimon)- 3 min. (~200 m);
Tramvai 14 (stația Șoseaua Pantelimon): 5 min. (~400 m);
Tramvai 14, 36 (stația Cimitirul Armenesc): 6 min. până la centrul de recoltare (~450 m).

METROU Piața Iancului: 9 min. până la centrul de recoltare (~650 m).

ADRESĂ
Str. Măgura Vulturului, nr. 87, Sector 2, București, jud. București
PROGRAM
L-V: 07:00 - 15:00
S: 08:00 - 12:00
TELEFON
031 434 46 87
În acest centru de recoltare veți interacționa cu personal medical specializat în recoltarea probelor atât de la adulți, cât și de la copii. Analizele medicale se lucrează cu grijă și profesionalism în laboratoare Clinica Sante, acreditat RENAR.
Program de recoltare

Programul de recoltare este în intervalul orar 7:00 - 11:00. Programul poate însă varia de la centru la centru. Vă rugăm să contactați personalul din locație la numarul de telefon 031 434 46 87 pentru a vă oferi mai multe informații.

Companii private de asigurări

Laboratoarele Clinica Sante efectuează analize medicale în parteneriat cu următoarele companii private de asigurări: Allianz Țiriac, Uniqua Asigurări, Generali, Signal Iduna, Europ Assistance.

Analize Medicale Allianz Tiriac Analize Medicale Uniqa Asigurari Analize Medicale Europ Assistance Analize Medicale Generali Asigurări Analize Medicale Signal Iduna

Centru nou de recoltare Clinica Sante în București, strada Măgura Vulturului

$
0
0

Începând cu data de 12 Octombrie 2016, noul centru de recoltare Clinica Sante din Municipiul București și-a deschis ușile pentru pacienți. Situat pe Str. Măgura Vulturului nr. 87 (sector 2) – colț cu Str. Elev Ștefan Ștefănescu, centrul de recoltare este deschis zilnic, de luni până sâmbătă.

Linii RATB:
Autobuz 101 (stația Șoseaua Pantelimon): 3 min. pana la centrul de recoltare (~200 m);
Tramvai 14 (stația Șoseaua Pantelimon): 5 min. până la centrul de recoltare (~400 m);
Tramvai 14, 36 (stația Cimitirul Armenesc): 6 min. până la centrul de recoltare (~450 m);
Metrou (stația Piața Iancului): 9 min. până la centrul de recoltare (~650 m).

Vă putem ghida și ajuta cu informații prin telefon: 031 434 46 87.

Pentru mai multe detalii, program și informații de contact, accesați pagina Clinica Sante București (Măgura Vulturului).

Clinica Sante Nehoiu

$
0
0
ADRESĂ
Str. Mihai Viteazu, nr. 3, Nehoiu, jud. Buzău
PROGRAM
L-V: 07:00 - 15:30
S: -
TELEFON
0786 306 384
În acest centru de recoltare veți interacționa cu personal medical specializat în recoltarea probelor atât de la adulți, cât și de la copii. Analizele medicale se lucrează cu grijă și profesionalism în laboratoare Clinica Sante, acreditat RENAR.
Program de recoltare

Programul de recoltare este în intervalul orar 7:00 - 11:00. Programul poate însă varia de la centru la centru. Vă rugăm să contactați personalul din locație la numarul de telefon 0786 306 384 pentru a vă oferi mai multe informații.

Companii private de asigurări

Laboratoarele Clinica Sante efectuează analize medicale în parteneriat cu următoarele companii private de asigurări: Allianz Țiriac, Uniqua Asigurări, Generali, Signal Iduna, Europ Assistance.

Analize Medicale Allianz Tiriac Analize Medicale Uniqa Asigurari Analize Medicale Europ Assistance Analize Medicale Generali Asigurări Analize Medicale Signal Iduna

Clinica Sante București (Gara de Nord)

$
0
0
ADRESĂ
Bd. Gheorghe Duca, nr. 24, Sector 1, București, jud. București
PROGRAM
L-V: 07:00 - 15:00
S: 08:00 - 12:00
TELEFON
031 425 79 21
În acest centru de recoltare veți interacționa cu personal medical specializat în recoltarea probelor atât de la adulți, cât și de la copii. Analizele medicale se lucrează cu grijă și profesionalism în laboratoare Clinica Sante, acreditat RENAR.
Program de recoltare

Programul de recoltare este în intervalul orar 7:00 - 11:00. Programul poate însă varia de la centru la centru. Vă rugăm să contactați personalul din locație la numarul de telefon 031 425 79 21 pentru a vă oferi mai multe informații.

Companii private de asigurări

Laboratoarele Clinica Sante efectuează analize medicale în parteneriat cu următoarele companii private de asigurări: Allianz Țiriac, Uniqua Asigurări, Generali, Signal Iduna, Europ Assistance.

Analize Medicale Allianz Tiriac Analize Medicale Uniqa Asigurari Analize Medicale Europ Assistance Analize Medicale Generali Asigurări Analize Medicale Signal Iduna

Clinica Sante Arad

$
0
0
ADRESĂ
Str. George Coșbuc, nr. 63, Arad, jud. Arad
PROGRAM
L-V: 07:00 - 15:30
S: 08:00 - 12:00
TELEFON
0357 800 550
În acest centru de recoltare veți interacționa cu personal medical specializat în recoltarea probelor atât de la adulți, cât și de la copii. Analizele medicale se lucrează cu grijă și profesionalism în laboratoare Clinica Sante, acreditat RENAR.
Program de recoltare

Programul de recoltare este în intervalul orar 7:00 - 11:00. Programul poate însă varia de la centru la centru. Vă rugăm să contactați personalul din locație la numarul de telefon 0357 800 550 pentru a vă oferi mai multe informații.

Companii private de asigurări

Laboratoarele Clinica Sante efectuează analize medicale în parteneriat cu următoarele companii private de asigurări: Allianz Țiriac, Uniqua Asigurări, Generali, Signal Iduna, Europ Assistance.

Analize Medicale Allianz Tiriac Analize Medicale Uniqa Asigurari Analize Medicale Europ Assistance Analize Medicale Generali Asigurări Analize Medicale Signal Iduna

Centre de recoltare noi în București și Arad

$
0
0

7 Noiembrie, 2016

Rețeaua Națională de Laboratoare Clinica Sante anunță inaugurarea a două noi centre de recoltare în București și Arad.

Centrul de recoltare deschis în București este situat în Bd. Gheorghe Duca, nr. 24, Sector 1 (zona Garii de Nord).
În Arad, pacienții sunt asteptați în zona rondului Piața Spitalului, Str. George Coșbuc, nr. 63.

Centrele de recoltare sunt deschise zilnic, de luni până sâmbătă.

Pentru mai multe detalii, program și informații de contact, accesați pagina de locație:


Promoția lunii Ianuarie 2017 – Pachet Profil Lipidic

$
0
0

Pachet Profil Lipidic

Profilul lipidic este o investigație prin care se masoară nivelul de colesterol și trigliceride din sânge. Efectuarea acestei investigații este recomandată pentru evaluarea riscului de boli cardiovasculare.

Preț întreg: 62 lei
Preț promoțional: 35 lei

Termen de execuție: 1 zi
Material biologic: ser
Metodă de lucru: Spectrofotometrie/Calcul

Profilul lipidic cuprinde următoarele analize:

  • Colesterol total
  • HDL colesterol
  • LDL colesterol
  • VLDL colesterol
  • Trigliceride serice
  • Lipide totale

Colesterolul este un steroid sintetizat în special de către ficat și peretele intestinal. Din concentrația totală a colesterolului seric, doar 25% este obținut prin dietă. Deși colesterol este indispensabil în procesul de sinteză al celulelor, un nivel crescut al acestuia crește riscul de boli cardiovasculare.

Nivelul de colesterol seric este crescut în hiperlipoproteinemii ereditare și în numeroase boli metabolice, însă de cele mai multe ori este rezultatul stilului de alimentație nesănătos.

Nivelul crescut de colesterol nu se manifestă prin simtomatologie și poate fi pus în evidență doar prin analize de sânge.

Colesterolul este transportat în sânge atașat de proteine. Această asociere dintre proteine, colesterol și trigliceride este numită lipoproteină. Sunt descrise mai multe fractiuni de colesterol, în funcție de lipoproteina care îl transportă:

  • Lipoproteine cu densitate mică (LDL) sau “colesterolul rau” depozitează excesul de colesterol la nivelul vaselor de sânge;
  • Lipoproteine cu densitate mare (HDL) sau “colesterol bun” preia excesul de colesterol și îl transportă înapoi spre ficat;
  • Lipoproteine cu densitare foarte mica (VLDL) sunt sintetizate la nivelul ficatului.
    Aproximativ 50% din componența particulei de VLDL este formată din trigliceride. Aceste lipoproteine sunt eliberate în circuitul sanguin pentru a furniza țesuturilor trigliceride.

Trigliceridele sunt o altă categorie de lipide prezente în circuitul sanguin. După masă, organismul transformă caloriile care nu îi sunt necesare în trigliceride și le stochează la nivelului celulelor grase. Mai târziu, hormonii eliberează trigliceridele pentru a le folosi drept sursă de energie. Dacă prin dietă sunt acumulate multe calorii “ușoare” (din carbohidrați și grăsimi), acestea vor determina creșterea nivelului de trigliceride (hipertrigliciridemie).

Trigliceridele și colesterolul sunt tipuri diferite de lipide: trigliceridele stochează caloriile neutilizate și sunt rezervă de energie, iar colesterolul este folosit în sinteza celulelor și a anumitor hormoni.

Detalii campanie

Oferta de preț promoțional este valabilă în perioada 03-31 Ianuarie 2017 în toate centrele de analize Clinica Sante din țară.
Programul de recoltare este în intervalul orar 7:00 – 11:00.

Clinica Sante Blaj

$
0
0
ADRESĂ
Str. Astra, nr. 1, Blaj, jud. Alba
PROGRAM
L-V: 07:00 - 15:30
S: 08:00 - 12:00
TELEFON
0358 401 807
În acest centru de recoltare veți interacționa cu personal medical specializat în recoltarea probelor atât de la adulți, cât și de la copii. Analizele medicale se lucrează cu grijă și profesionalism în laboratoare Clinica Sante, acreditat RENAR.
Program de recoltare

Programul de recoltare este în intervalul orar 7:00 - 11:00. Programul poate însă varia de la centru la centru. Vă rugăm să contactați personalul din locație la numarul de telefon 0358 401 807 pentru a vă oferi mai multe informații.

Companii private de asigurări

Laboratoarele Clinica Sante efectuează analize medicale în parteneriat cu următoarele companii private de asigurări: Allianz Țiriac, Uniqua Asigurări, Generali, Signal Iduna, Europ Assistance.

Analize Medicale Allianz Tiriac Analize Medicale Uniqa Asigurari Analize Medicale Europ Assistance Analize Medicale Generali Asigurări Analize Medicale Signal Iduna

Centru de analize Clinica Sante Blaj, jud. Alba

$
0
0

Începând cu data de 4 Ianuarie 2017, rețeaua națională de laboratoare Clinica Sante deschide noul centru de analize în mun. Blaj, jud. Alba. Situat pe strada Astra nr. 1, centrul își așteaptă pacienții zilnic, de luni până sâmbătă.

Pentru mai multe detalii, program și informații de contact, accesați pagina Clinica Sante Blaj.

centru-de-recoltare-nou-blaj

Lipidele. Evaluare, diagnostic și monitorizare.

$
0
0

Noțiuni introductive

Lipidele sunt un grup de compuși chimici, insolubili în apă; unii dintre aceștia având rol energetic (trigliceridele, acizii grași liberi), alții prezentând importanță în exercitarea unor funcții biologice specifice (acizii biliari, hormoni steroizi, prostacicline/leucotriene, tromboxani).

Clasele majore de lipide serice sunt: colesterolul, trigliceridele, fosfolipidele, acizii grași, eicosanoizii.

Rolul energetic al lipidelor este demonstrat de faptul că „arderea” unui gram de trigliceride furnizează o cantitate mult mai mare de energie comparativ cu cea eliberată prin „arderea” unui gram de glucide sau proteine. Datorită acestui fapt, trigliceridele au rol în stocarea energiei într-o formă eficientă, fără apă și cu putere calorică ridicată. Țesutul muscular striat, precum și miocardul își acoperă nevoile energetice (aproximativ 80%) prin oxidarea acizilor grași din structura trigliceridelor.

Știați că:
Dacă cantitatea de energia stocată în țesutul adipos (sub formă de trigliceride) al unui adult de 70 kg ar fi stocată sub formă de glicogen (forma de stocare a glucidelor), organismul ar cântării 210 kg.

Datorită caracterului hidrofob al lipidelor, în mediul apos au nevoie de componente solubilizante (transportori). Acizii grași liberi sunt transportați de albumină. Celelalte componente lipidice, datorită dimensiunilor mari ale moleculelor și caracterul puternic hidrofob, sunt transportate într-un mod particular, formând lipoproteine plasmatice.

Lipoproteinele plasmatice sunt definite ca fiind complexe macromoleculare, formate spontan din diversele categorii de lipide (trigliceride, colesterol, fosfolipide, vitamina D) și proteine speciale (apolipoproteine). Apoproteinele intervin și în metabolismul lipidic prin activarea sau inactivarea unor enzime, precum și în procesul de recunoaștere la nivel celular al lipoproteinelor plasmatice prin intermediul receptorilor.

Lipoproteinele plasmatice diferă ca mărime, densitate, compoziție lipidică (raportul lipide/apoproteine), locul de origine (intestin sau ficat) și tipurile de apoproteine pe care le conțin:

1

Chilomicronii transportă lipidele (90% din lipidele conținute de chilomicroni sunt trigliceride alimentare, exogene) din celulele mucoasei intestinale către țesuturile periferice.

2

Lipoproteinele cu densitate foarte scăzută (VLDL) transportă trigliceridele endogene (aproximativ 60%) sintetizate de ficat către periferie. În timp ce particulele de VLDL se află în circulație, trigliceridele sunt degradate sub acțiunea unei enzime (lipoprotein-lipazei), ceea ce determină scăderea dimensiunilor și creșterea densității lipoproteinei. În urma acestor modificări, VLDL este convertit în plasmă la LDL.

Notă:
„Ficatul gras” (steatoză hepatică) apare în situațiile în care există un dezechilibru între sinteza hepatică de trigliceride și secreția de VLDL (în patologii precum: obezitate, diabet zaharat).

3

Lipoproteinele cu densitate scăzută (LDL) conțin o cantitate mult mai mică de trigliceride decât precedentele, dar prezintă o concentrație mare de colesterol și de esteri ai colesterolului. Două treimi din LDL cedează colesterolul și esterii colesterolului în ficat, iar cealaltă treime în țesuturile extrahepatice, în ambele cazuri fiind necesară legarea unei apoproteine specifice LDL (apo B100) de receptorii celulari pentru LDL. Prin legarea de receptori, are loc internalizarea moleculelor de LDL, rezultatul metabolismului celular fiind creșterea concentrației intracelulare a colesterolului.

4

Lipoproteinele cu densitate înaltă (HDL) au un metabolism complex, care nu este pe deplin înțeles. HDL nascent au formă discoidală. Pe măsură ce acumulează colesterol, particulele HDL sunt transformate rapid în particule sferice. HDL deține funcții importante, printre care transportul invers al colesterolului.

Transferul selectiv al colesterolului din celulele periferice în HDL și din HDL la ficat reprezintă o componentă cheie a homeostaziei colesterolului. Acesta este motivul pentru care HDL este numit colesterolul „bun”.

Pregătirea pacientului

Recoltarea probelor se face cu pacientul în condiții bazale, înaintea oricărei proceduri diagnostice sau terapeutice (ideal între orele 7 – 9 dimineața, în condiții „a jeune” – pe nemâncate; pentru evaluarea metabolismului lipidic se recomandă ca recoltarea să se efectueze după 12 ore de la ultima masă.

Factori care influențează rezultatul în faza de recoltare a lichidelor biologice:

  1. Ingestia de alimente înainte de recoltare duce la valori crescute:
    • cu până la 50% ale trigliceridelor;
    • cu până la 5% a colesterolului.
  2. Înfometarea de lungă durată (săptămâni) duce la o scădere semnificativă a trigliceridelor și colesterol.
  3. Ingestia de alcool (2 – 12 ore înainte de recoltare):
    • duce la creșterea trigliceridelor de până la 50%;
    • duce la scăderi ale colesterolului de până la 10-20%.
  4. Menținerea mai mult de 3 minute poate determina o variație de 3% a valorilor lipidelor.
Proba biologică:

Sânge venos recoltat în vacutainer cu/fără gel separator.

Prelucrarea necesară după recoltare:

Centrifugare. Prin centrifugare se separă serul care este analizat în aceeași zi sau poate fi stocat la -20 °C.

Cauze de respingere a probei:

Specimen intens hemolizat/lipemic. Serul recoltat a jeune este clar, deși conține lipide: 800-1200 mg/dl. Serurile lipemice interferă cu toate determinările fotometrice și testele de biochimie.

Metoda de determinare:

Spectrofotometrie (enzimatică- colorimetrică)

Valori de referință:

Variază în funcție de sex, vârstă, dietă și regiune geografică.

Utilizări:
  • evaluarea riscului de cardiopatie coronariană;
  • diagnosticul diferitelor lipoproteinemii;
  • monitorizarea tratamentului hiperlipidemiilor.
Colesterol seric total optim < 200 mg/dl
la limită: 200 – 239 mg/dl
crescut ≥ 240 mg/dl
HDL colesterol scăzut/risc crescut < 40mg/dl
crescut/risc scăzut ≥ 60mg/dl
LDL colesterol optim < 100 mg/dl
la limită: 130-159 mg/dl
crescut: 160 – 189 mg/dl
foarte crescut: ≥ 190 mg/dl
Trigliceride optim < 150 mg/dl
la limită: 150-199 mg/dl
crescut: 200 – 499 mg/dl
foarte crescut: ≥ 500 mg/dl
Bibliografie
  1. Dobreanu Minodora. Biochimie clinică, ediția a III-a, vol.2. University Press 2015
  2. Dobreanu Minodora. Compendiu de biochimie clinică și imunologie. University Press 2013
  3. Dinu Veronica, Truția E, Popa Elena and all. Biochimie medicală Mic tratat. Editura medicală 1998
  4. Jacques Wallach. Interpretarea testelor de diagnostic. Ediția internațională – VII. Editura științelor medicale 2007
  5. Stefan Silbernagl, Florian Lang. Fiziopatologie Atles colorat. Editura medicală Callisto 2011
  6. Pamela Champe, Richard Harvey, Denise Ferrier. Lippincott Biochimie ilustrată. Editura medicală Callisto 2010

Utilizare cupon promoțional 2017

$
0
0

Cum utilizați cupoanele promoționale (Cadou Aniversar)

Pentru a beneficia de reducere, trebuie doar să prezentați cuponul la recepțiile Clinica Sante și beneficiați instant de discount în funcție de valoarea totală a comenzii de analize.

Cum intrați în posesia voucherelor?

Fiecare pacient care efectuează analize medicale cu plată în cadrul laboratoarelor Clinica Sante, primește un set de 5 vouchere (cupoane valorice) ce pot fi utilizate în toate centrele din țară până la data de 30.06.2017.

Setul de voucherele se înmânează pacienților împreună cu buletinul de analize și bonul fiscal din comanda curentă.
Voucherele pot fi utilizate la următoarea vizită la Clinica Sante.

Voucherele sunt nenominale, sunt transmisibile și pot fi utilizate doar pentru analize cu preț întreg (nu se cumulează cu alte oferte și promoții în derulare). Voucherele sunt distribuite în limita stocului disponibil.

Odată utilizate, voucherele vor fi obligatoriu predate în recepțiile Clinica Sante.

Perioada campaniei: 01.02.2017 – 30.06.2017.
Distribuirea voucherelor cadou în recepțiile Clinica Sante se desfășoară în perioada 01.02.2017 – 31.03.2017, în limita stocului disponibil.

Termeni:
Prag – limită valorică minimă impunsă pentru o comandă de analize. Praguri: 50 lei, 100 lei, 200 lei, 300 lei și 500 lei;
Voucher – talon valoric nenominal, aplicabil condiționat funcție de pragul depășit de fiecare pacient în parte;
Set de vouchere – bloc de 5 vouchere în valoare de 5 lei, 10 lei, 20 lei, 30 lei și respectiv 50 lei, despărțite cu perfor de rupere.

Clinica Sante – 22 de ani de activitate în domeniul analizelor medicale

Știm că deciziile medicale sunt bazate pe rezultatele analizelor de laborator, de aceea la Clinica Sante analizele sunt lucrate cu responsabilitate, utilizând tehnologii de ultimă generație ce garantează calitatea rezultatelor.

Oferim servicii medicale excepționale la prețuri accesibile într-o rețea națională de laboratoare.

În 22 de Ani de activitate am dezvoltat o rețea extinsă de centre de analize din dorința de a fi aproape de toți pacienții noștri cu prețuri mici. La Clinica Sante ne concentrăm pe rezultate ca medicii și pacienții noștri să se poată concentra pe ce este important pentru ei, zi de zi.

Servicii de calitate la prețuri mici, din respect pentru pacienți.

Viewing all 431 articles
Browse latest View live